FEESTLOCATIE – DE SUIKERFABRIEK

FEESTLOCATIE – DE SUIKERFABRIEK

In deze blog rubriek: Feestlocatie, licht ik een keer per maand een droomlocatie uit. Een evenementenlocatie van Nederlandse bodem die inspireert en uniek is. Staat jouw toekomstige feestlocatie er tussen?

DE SUIKER

Naast Willeke at Work werk ik ook parttime voor De Suiker Events. Een bedrijf die events organiseert en begeleidt in de Suikerfabriek. Een oude fabriek in Groningen waar zo’n tien jaar geleden suikerbieten werden verwerkt tot suikerklontjes. Met haar rode schoorsteen, afgebrokkelde muren en industriële zalen, trap ik mijn blog rubriek Feestlocatie, af met de Suikerfabriek!

Voor elk wat wils

Met de maximale capaciteit van 10.000 bezoekers, is de Suikerfabriek een van de grotere overdekte locaties van het Noorden. Maar dat betekent niet dat het voor kleinere gezelschappen geen geschikte locatie is. Met 6 verschillende ruimtes is er voor elk wat wils, als je van industrieel houdt tenminste!

De Vestibule

Laten we beginnen bij de Vestibule, onze entreehal. Hier kun je alleen al verdwalen in het plafond. Tussen de gesloopte stukken beton, zie je overal weer wat anders. Leidingen, gaten en roest.

De Zolder

Aangrenzend aan de Vestibule vind je de Zolder, ook wel bekend als grote zaal. Voornamelijk geschikt voor grote feesten en voorstellingen. Ook in deze zaal vind je in het plafond oude elementen terug. De oude railzen zitten er namelijk nog. Deze werden vermoedelijk gebruikt voor het verplaatsen van de grote zakken met suikerbieten.

Fotografie door: Diepzeekonijn & StappenGroningen.nl

De Balzaal

Als je de deur aan de linkerkant van de zaal neemt, kom je terecht in de Balzaal. Deze staat bekend om haar prachtige ramen, die onwijs veel licht binnen brengen. Uiterst populair voor fotoshoots. Maar ook prachtige zaal voor ceremonies of diners.

De Pilarenzaal

Dan hebben we nog de pilarenzaal, een ruimte die beneden de Zolder en Pilarenzaal zit gevestigd. De naam verklapt het al, veel pilaren! Met wat mooie belichting ziet deze zaal er zeer artistiek uit, zoals je kunt zien.

Fotografie door: Diepzeekonijn & StappenGroningen.nl

De Labruimte

Dan hebben we aangrenzend aan de Pilarenzaal nog de Labruimte, de kleinste ruimte die verhuurd wordt. Het mooie aan de benedenzalen is dat je makkelijk de verbinding met het buitenterrein kunt maken. Zo combineer je je event met een leuke Barbecue of spel buiten.

Buitenterrein

Wil je een buitenevenement organiseren? Dan kun je ons buitenterrein gebruiken. Zet er wat mooie stretchtenten, containers en vuurkorfen neer en je hebt een buitenlocatie met een unieke scenery.

Wat je nog meer moet weten

De Suikerfabriek is het hart van het Suikerterrein, where the magic happens! Oprecht is het terrein genomineerd als innovatieve (en toonaangevende) plaats op het gebied van Landscape Urbanism. In de toekomst hopen we dit terrein onderdeel te maken van het stadcentrum door wandel en fietsroutes aan te leggen.

De Suikerfabriek ligt naast de ringweg en op loopafstand van het Groningse centrum. En als kers op de taart kun je er ook nog gratis parkeren, indien je een event op het terrein bezoekt.

De fabrieksruimtes worden kaal opgeleverd. Al onze ruimtes zijn groot, we hebben veel beton en hoge plafonds. Dit betekent dat je op het gebied van installatie het een en ander in huis moet halen. Het is namelijk zonde, wanneer je de live muziek te veel galmt. Regel dus een goede techniek partij!

Kortom, de Suikerfabriek is dé industriële locatie van Groningen, het is uniek en heeft een wow-factor. Ben je benieuwd wat het kost om jouw event op de Suiker te organiseren? Of wil je advies? Vraag hier een offerte aan!

Leave a Reply