KEUZES MAKEN OP JULLIE GROTE DAG

KEUZES MAKEN OP JULLIE GROTE DAG

Wanneer we de vraag stellen: ‘’Hoe gaat het met je?’’, is vaak het antwoord dat we krijgen: ‘’Goed hoor, druk! ‘’ We zijn allemaal druk. Druk met onszelf, druk met elkaar, druk met onze carrière en dan ook nog eens druk met het organiseren van je bruiloft. HELP! Hoe ga je hiermee om?

We willen te veel

Volgens het onderzoek van Maarten Moens (2006) hebben we deze drukte voornamelijk aan onszelf te danken. Het probleem is dat we stuk voor stuk niks willen en/of kunnen missen. Want stel je voor, je zal maar dat feestje missen… Of tekort doen, door een onderdeel op je event weg te laten of anders te doen…

We willen tijd aan ons familie besteden, werk, de organisatie van ons bruiloft of event en ook nog invulling geven aan ‘vrije tijd’. Maar kiezen voor een van deze vier, vinden we lastig. Dus doen we het maar alle 4, dan maar wat minder slaap. Vervolgens ontstaat er druk en stress, doordat er te veel doelen worden gesteld en je teveel van jezelf eist.

Kiezen

Volgens Moens is dan ook de enige manier om tijd te genereren, door keuzes te maken. Kortom, door minder te doen en doelen te laten vallen. Het maken van deze keuzes vergt moed, zo geeft hij aan: ‘’Moed om tegen de stroom in te gaan van een samenleving waarin activiteit in verschillende levenssferen erg hoog wordt gewaardeerd. Maar het kan. ‘’ Aldus Moens (2006).

Less is More

Ook met bruiloften zie ik vaak dat bruidsparen álles willen en een veelte druk schema hebben samengesteld voor een grote dag. Aan mij de kunst om dit schema weer de reduceren en rust in de tent te brengen. Want al die drukte is nergens voor nodig. Selecteer waar jij echt behoefte en zin in hebt of plak er eventueel zelfs een dag bij aan, zodat je nog meer tijd hebt om te genieten. Misschien is een weekendbruiloft wel wat voor jou.

Kies ervoor om je styling uit te besteden en laat niet je vrienden of familie hiervoor rennen en zweten ’s ochtends vroeg. Zorg ervoor dat de haarstylist en je visagiste bij jou thuis komen en jij niet naar hen toe hoeft. Kies ervoor om het programma iets later op gang te brengen, zodat jullie ’s ochtends nog wat meer tijd hebben voor de eerste ontmoeting en de foto’s. Allemaal kleine dingen die ervoor kunnen zorgen dat jullie op deze dag je in een ontspannen sfeer kunnen wanen.

Je event uitbesteden, of toch niet?

Wanneer maak je de keuze om de organisatie van je eigen event uit te besteden en te kiezen voor vrije tijd met vrienden of familie? Is het je geld waard? Deze keuze zal je zelf moeten maken. Zet alle voor- en nadelen naast elkaar en bekijk of de prijzen in je budget passen door een offerte aan te vragen. Succes met je keuze!

Vragen? Stel ze hier.

Leave a Reply