FEESTLOCATIE – IN DE KAS

FEESTLOCATIE – IN DE KAS

In deze blog rubriek: Feestlocatie, licht ik een keer per maand een droom locatie uit. Een event locatie van Nederlandse bodem die inspireert en uniek is. Staat jouw toekomstige feestlocatie er tussen?

IN DE KAS

Persoonlijk ben ik dol op gebouwen met veel ramen en licht. Kassen vind ik dan ook helemaal het einde. En laat er in Winssen nu zo’n mooie kas staan, die wordt gebruikt voor evenementen!

‘’Geen kas om in te kweken, maar om buiten te beleven’’.

De Boomgaard

page3image3263612736

Je kunt in de kas je verjaardagsfeestje vieren, trouwen of een workshop organiseren. Naast de kas als locatie kun je ook nog kiezen voor de Boomgaard van Bas en Frouke. Op deze locatie wordt gebruik gemaakt van alles wat om de kas heen groeit. Zo wordt er appelsap van eigen appels geserveerd tijdens jouw event, in combinatie met taartjes van vers geplukte pruimen.

De entree van de kas bestaat uit een oude houten panelen. Ook zo mooi! De combinatie van hout met glas… Het hout komt weer terug in de kas, in de stoelen en tafeltjes die verspreid staan in de kas.

De locatie is een oase van groen. Zowel binnen als buiten de kas vind je verschillende flora.

Daarnaast vind je een heerlijke houtkachel in de kas, naast dat het knisperende hout voor een boel gezelligheid zorgt, blijft de temperatuur binnen altijd aangenaam!

 

Het verhaal achter de Kas

Het verhaal achter de kas maakt de locatie nog meer bijzonder. Bas en Frouke wilden iets doen wat ze belangrijk achten en waarmee ze meer rust, ruimte en tijd voor elkaar konden creëren. De vader van Bas had een biologisch fruitteelt bedrijf met een prachtige boomgaard, waar Bas en Frouke zelf ook getrouwd zijn. Zo ontstond de droom om een publiek toegankelijke kas te bouwen in diezelfde boomgaard. Een plek waar mensen groen kunnen beleven!

De bollenkwekerij

Bas en Frouke gingen op zoek en vonden een tweedehands kas die voorheen diende als bollenkwekerij. De kas had er maar liefst 30 dienstjaren op zitten en dat was te zien! De gehele kas werd uit elkaar geschroefd en vervoerd deze naar hun boomgaard in Winssen. Hier werden alle ramen grondig schoongemaakt, zodat er weer doorheen gekeken kon worden. Inmiddels heeft de Kas al vele malen gefungeerd als feestlocatie.

 

Wil jij je event in de Kas organiseren? Vraag hier een offerte op, mét of zonder event manager. Of neem een kijkje op de website van In de Kas.

Alle informatie en de foto’s zijn afkomstig van de website van de evenementenlocatie: www.indekas.nl. De foto’s zijn gemaakt door Hannee Reijbroek