FEESTLOCATIE – DE POLLEPLEATS

FEESTLOCATIE – DE POLLEPLEATS

5 Redenen Waarom De Pollepleats tot de Leukste Locaties in Friesland Behoort

Een Exclusieve Feestlocatie in de Middle of Nowhere

Na het trotseren diverse slinger weggetjes bereik je 1 van de mooiste locaties in Zuid-west Friesland, De Pollepleats. Naast de bijzondere naam die voor velen lastig uit te spreken is, zijn er nog meer aspecten die de locatie zo bijzonder maakt. Deze deel ik met je in deze blog. Een nieuwe blog over een feestlocatie die mij inspireert.

Zelf ben ik op mijn 18ebegonnen met werken op de Pollepleats. In eerste instantie werkte ik in de bediening en schoonmaak.  Zo heb ik heel wat bruiloften, vergaderingen en feesten meegemaakt in Westhem. Altijd een feestje om te werken met leuke collega’s en blije gasten. Nu, vier jaar later werk ik er nog steeds! Maar dan als Wedding Planner, Professioneel Ceremoniemeester en Partymanager.

De keuze om een stukje over de Pollepleats te schrijven was dan ook gemakkelijk gemaakt. Ik weet vrijwel álles van deze locatie en kan daarom des te beter vertellen wat de Pollpleats een toffe locatie maakt.

  1. Je eigen plek midden in de natuur

Het allermooiste aan de Pollepleats vind ik zelf de beschutte plek van de boerderij. Midden in de Fryske landerijen en gelegen aan het water genaamd ’t Hob. Zoals ik eerder al benoemde kom je aanrijden via diverse slingerweggetjes. In de winter met vorst natuurlijk niet altijd ideaal, maar ook dan blijft het zijn charme houden. Deze slingerweggetjes zorgen er namelijk voor dat je bewust raakt, dat je in de middle of nowhere bent belandt! Een plek midden in de natuur voor jezelf en je gasten, dat wil toch iedereen? De Pollepleats is een locatie die je volledig voor jezelf afhuurt, waardoor je gegarandeerd bent van volledige privacy tijdens je bruiloft, vergadering of feest. Wel zo fijn!

Tip: bezoek de boardroom van de Pollepleats tijdens de opkomende of ondergaande zon, vanaf hier geniet je een prachtig uitzicht over de omliggende natuur en dorpjes. Als je geluk hebt spot je op een vroege ochtend ook nog reeën!

Trouwlocatie friesland
De smalle weg naar de Pollepleats, eentje die leidt tot prachtige vergezichten
  1. Gelegen aan het water

Dan het water. Westhem ligt midden in het Friese meren gebied. Zo ligt de Pollepleats zelf aan het Hob, een afgelegen meertje wat verbonden is met grotere meren. Heb je het getroffen met mooi weer tijdens je verblijf? Maak dan zeker gebruik van de fluisterbootjes die in het kleine haventje bij de Pollepleats liggen.

Tip: Vraag het personeel naar de nieuwe sloeproute die in 2019 is geopend!

De Pollepleats
Een eigen kleine haven aan het Hob
Trouwen aan het water

Nog een unieke aangelegenheid, op de Pollepleats kun je kiezen voor een ceremonie aan het water. Toch liever binnen trouwen maar wel het water als onderdeel van de ceremonie maken? Dan is trouwen op Sandfirden de perfecte combinatie! Je kunt vanaf de Pollepleats per boot naar het kerkje van Sandfirden voor jullie ceremonie. De tocht ernaartoe is heerlijk vertoeven, je kan namelijk een bucket met drankjes en kleedjes meekrijgen in de fluistersloep. Na zo’n 45 minuten varen bereik je de steigers van dit pittoreske dorpje. Eenmaal binnen word je nogmaals verrast. Het kerkje heeft namelijk patrol houten bankjes, alsof je je in Griekenland waant!

Wist je dat: Twee van mijn drie zussen getrouwd zijn in het kerkje van Sandfirden? We zijn zo’n kilometer verderop grootgebracht op een kleine boerderij.  

De Ceremonie van Bjorn & Lisanne in het Kerkje van Sandfirden. Fotografie: Hans Jellema Fotografie
  1. Overnachten op locatie

Op het moment dat je een feest geeft, zal je vaak zien dat mensen van ver moeten komen en daardoor al snel een punt van discussie zal zijn wie de BOB zijn voor die avond. Hier is natuurlijk niets mis mee. Maar toch ben ik van mening dat je als BOB er stiekem toch een beetje van baalt. Je wilt vaak eerder naar huis dan de rest, waardoor je al snel een party-pooper bent. Uiteraard zegt niemand dit hardop, want je hebt je al opgeofferd om BOB te zijn. Maar toch, helemaal vrij om te gaan voel ik mij over het algemeen niet.

Een uitkomst hierop? Overnachten op locatie. En dat kan op de Pollepleats, ze bieden ruimte voor maar liefst 60 gasten. Voor het bruidspaar of eregasten is er een bruissuite aanwezig. Heb je meer gasten? In de omliggende dorpen liggen verschillende bed and breakfasts waar je ook heerlijk kunt slapen in alle rust. Bijvoorbeeld de Bed & Breakfast Ûnder de Wol, die door mijn ouders, oudste zus en zwager wordt gerund.

Tip: Maak tijdens je verblijf gebruik van de wellness op de Pollepleats. Ze hebben een sauna met uitzicht op het water! #goals

Sauna Pollepleats
Een wellness met uitzicht, Fotografie: Heeren 3 Architecten
  1. Fijn personeel

Personeel is een maker of kraker! Mensen die pro-actief en met plezier werken, maken het verschil op jouw bruiloft, vergadering of feest. Naar mijn mening heeft de Pollepleats dit te bieden. Ze beschikken over een leuke mix van jong en oud. Zijn flexibel, vriendelijk en staan ze altijd open voor een praatje aan de bar.

Voelt een beetje raar om dit te opperen, aangezien ik zelf ook op de Pollepleats werkzaam ben, haha! Maar toch, ik heb verschillende locaties meegemaakt waar ik niet helemaal tevreden was over het personeel, dus vandaar dat ik dit toch echt als een pluspunt wil benoemen.

Tip: Het smoelenboek van het Pollepleats personeel kun je hier bekijken!

  1. Vrijheid in Catering

Dan nog een uitzonderlijke: Op de Pollepleats kun je kiezen voor je eigen catering zonder daar extra voor te betalen! Hierdoor zit je niet vast aan bepaalde arrangementen of menu’s en kan dus kiezen voor een samenwerking met die ene Italiaanse cateraar of de 5-sterren chef die jouw diner tot in de puntjes verzorgd!

Daarnaast heb je bij de Pollepleats ook nog de vrijheid om je eigen wijn te serveren bij het diner en te kiezen voor personeel van de Pollepleats of van jezelf. Op deze manier kun je je event volledig personaliseren!

Kortom, reden genoeg voor een feestje op de Pollepleats! Bekijk hier een mooie fotoserie door TrouwTrendy, die deze geweldige bruiloft op de Pollepleats mochten vastleggen! Tijdens deze bruiloft werkte ik in de bediening, ik weet nog goed dat we al die heerlijke taarten aan mochten snijden voor de gasten…

Wil je na het lezen van deze blog graag een afspraak maken op locatie? Neem dan contact op met mijn collega’s van de Pollepleats. Indien je mijn expertise als event manager, wedding planner, ceremoniemeester of stylist wilt gebruiken, kun je ook via mij een afspraak op locatie inplannen! Stuur me een mailtje, berichtje of whatsappje!

catering pollepleats
Een mooi gedekte tafel in de Serre