Ceremoniemeester

Home / Ceremoniemeester

Fotografie Martine Hummel & Anouk Wubs

Is een Professioneel Ceremoniemeester iets voor jullie?

Het kan zijn dat je geen idee hebt wie je wilt en kunt vragen voor het ceremoniemeesterschap, dat je het spannend vind om dit uit handen te geven, of dat je iemand ander hier niet mee wilt belasten. De keuze voor een professioneel ceremoniemeester is dan een fijne uitkomst!

Weddingplanner voor een dag

Als Professioneel Ceremoniemeester zorgt Willeke tijdens jullie grote dag dat alles op rolletjes verloopt. Ze is de contactpersoon voor de locatie, zorgt dat alle leveranciers op tijd hun ding doen en begeleid en informeert jullie gasten in wat komen gaat. Kortom een Weddingplanner voor één dag.

Werkwijze
Nice to meet you!

Kennismaken     >     Wensen en verwachtingen uitspreken     >     Opdrachtbevestiging en offerte ontvangen     >     Bespreken en tekenen offerte

Voordat je met 100% zekerheid Willeke kiest als professioneel ceremoniemeester, plant Willeke een kennismakingsgesprek met jullie in. Op deze manier kunnen jullie van beide fronten ervaren of er een klik is, niet geheel onbelangrijk! Vervolgens worden in het zelfde gesprek alle wensen en verwachtingen naar elkaar uitspreken. Hierna wordt er op basis van deze informatie een opdrachtbevestiging en een passende offerte gemaakt, die ondertekend moet worden voordat het traject van start gaat.

Wil je alvast weten wat het ongeveer gaat kosten? Vraag hier een prijsindicatie op, vergeet niet alle informatie die je hebt mee te sturen..

Voorbereiding

Alle informatie samenvoegen     >     communicatie

Vervolgens regelen jullie zelf alles ter voorbereiding op jullie bruiloft. Leveranciers, gesprekken, communicatie met de locatie, bij dit alles is Willeke als professioneel ceremoniemeester niet betrokken. Uiteraard mogen jullie altijd mailen/bellen voor vragen of tips! Indien alles rond is, wordt er een gesprek gepland om dit alles te bespreken. Of sturen jullie Willeke een mailtje met alle informatie, wat jullie voorkeur heeft. Sommige bruidsparen maken een eigen draaiboek waarin alles overzichtelijk staat. Uiteraard niet verplicht, want Willeke maakt altijd haar eigen draaiboek.

Draaiboek

Draaiboek doornemen     >     Check, check, dubbelcheck     >     Leveranciers nabellen

Aan de hand van het draaiboek van Willeke lopen jullie de hele trouwdag door tijdens een laatste gesprek. Dit is het moment om details te bespreken en laatste vragen te stellen. Het gesprek vindt uiterlijk 3 weken voor jullie bruiloft plaats. Hierdoor heeft Willeke nog tijd om alle leveranciers na te bellen en de laatste zaken met de locatie te bespreken!

Wanneer de dag daar is

Alles klaarzetten     >     Styling checken     >     Gasten ontvangen     >     Leveranciers ontvangen     >     Tijdsschema aanhouden     >     Bruidspaar verzorgen

Afhankelijk van de invulling van jullie dag en Willeke haar takenpakket zal Willeke op een tijdstip voordat de gasten arriveren aanwezig zijn. Dit varieert van 1-3 uren voordat de gasten arriveren. Zo loopt Willeke op locatie de laatste dingen na. Om vervolgens in alle rust de gasten te kunnen ontvangen. Zo worden stuk voor stuk alle onderdelen in het draaiboek afgevinkt. De gehele dag houd ze jullie goed in de gaten. Krijgen jullie voldoende te eten en te drinken? Willen jullie even in alle rust terugtrekken zonder reden? Willeke regelt het voor jullie!

Samen sta je sterker!

Willeke werkt regelmatig samen een andere ceremoniemeester. En met andere ceremoniemeester doelen we op diegene die als broer/zus/vriend/vriendin etc gevraagd is als ceremoniemeester om te helpen met kleine verantwoordelijkheden zoals het begeleiden van de speech van je beste vriend.

Want, don’t get us wrong, ceremoniemeesterschap betreft een super leuke taak! Echter kan het ook een grote verantwoordelijkheid zijn voor je dierbare in zijn/haar rol als daggast. Vaak wordt je weggeroepen bij onderdelen van de bruiloft omdat er iets mis gaat, leveranciers vragen hebben of je een volgend onderdeel moet voorbereiden. Wat niet altijd even leuk is, want daardoor beleef je zo’n dag toch anders!

Door een samenwerking met een professioneel ceremoniemeester, kun je dit voorkomen. Willeke is dan namelijk degene in charge, die deze dingen oppakt. Zodat jullie andere ceremoniemeester de hele dag kan genieten als gast en bij de kleine, leuke dingen betrokken wordt als ceremoniemeester.

Enthousiast? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek met jullie aanstaande professioneel ceremoniemeesteres!
Professioneel Ceremoniemeester Groningen

Fotografie Anouk Wubs

Jullie genieten, wij regelen de rest!

ADRES

Gorechtkade 146B, 9713CL Groningen, Nederland.
(we werken landelijk en het liefst zelfs internationaal!)