Bruiloft Styling

Home / Bruiloft Styling

Maak je bruiloft mooier met de juiste styling!

Styling is een belangrijke factor om je bruiloft persoonlijk en uniek te maken. Willeke en haar team toveren jullie tuin graag om naar de ideale trouwlocatie, maken van jullie diner een feest en helpen met behulp van mooie bloemen en de juiste verlichting een fijne sfeer neer te zetten op jullie bruiloft!

Besteed je styling uit aan iemand die je vertrouwt

Niet alle familieleden/vrienden zitten erop te wachten om jullie locatie om te toveren naar jullie ‘perfecte plaatje’. Ons advies is daarom om dit uit te laten besteden aan iemand die volledig met jullie matcht. Het kan zijn dat je voor Willeke at Work kiest, dat zouden wij natuurlijk super leuk vinden, maar misschien heb je nog wel een beter gevoel bij een andere partij!

Ons advies: Kies voor iemand waarbij je je gelijk op je gemak voelt, met wie je een klik hebt. Dit maakt namelijk dat je diegene kunt vertrouwen en dit stukje organisatie daadwerkelijk kunt loslaten. Is dit niet het geval, dan heb je er alsnog veel werk van. Al dan niet fysiek, maar zeker wel mentaal… En die zorgen wil je niet hebben tijdens je bruiloft!

Trust the vibe you get, energy doesn’t lie.

Willeke & Styling

Stiekem vind Willeke het allerleukste aan bruiloften het spelen met kleuren, items en bloemen, om zo een onwijs mooie setting te creëren. Dit kan een tafelstyling zijn, jullie ceremonie opstelling of de locatie waar het feest gevierd gaat worden. Creativiteit is een van Willeke’s kwaliteiten. Iets wat ze goed weet te vertalen naar een passende en unieke styling voor jullie bruiloft. Ze omschrijft haar stijl als modern bohemian. Ze houd van pastel kleuren, wildboeketten, minimalistische items en is dol op chiffon.

Bloemen

”Bloemen zijn de basis en dus het aller belangrijkste onderdeel in mijn styling” aldus Willeke. Tijdens veel styling klussen verzorgd ze de bloemstukken ook zelf. Hier moet je geen strakke en technisch ingewikkelde werken verwachten, want een opleiding tot bloemist heeft ze niet gevolgd. Denk liever aan een natuurlijke en ietwat wilde boeket style. Zoals op de foto’s hiernaast. Willeke werkt met een kleurenpallet als ze aan de slag gaat met de styling van een diner of locatie. De bloemen die ze gebruikt matchen dan ook met dit kleuren pallet. Op deze manier vormt alles samen een geheel!

Jullie WAUW-reactie is onze drijfveer om jullie bruiloft nóg mooier te maken met onze unieke styling!

Licht

Naast bloemen is licht een volgende belangrijke factor in de styling verzorgd door Willeke at Work. Hiermee creëer je warmte en kun je sfeer neerzetten. Het liefste werkt Willeke met natuurlijk licht op locatie. Daglicht als de zon het toelaat, vuur en kaarslicht als het donker is. Ook het licht en de styling op dit vlak wordt afgestemd op de locatie, al is prikkabel (lichtsnoer met bulbjes) wel een van de favoriete items die op veel evenementen terugkomt!

Styling items

Willeke heeft zelf een assortiment aan exclusieve styling artikelen. Van statafels, tot kandelaren, van slingers tot klapstoeltjes. Deze artikelen kunnen helaas niet los gehuurd worden, maar worden alleen gebruikt wanneer Willeke de styling verzorgd.

 

De Werkwijze van Willeke
Kennismakingsgesprek

Kennismaken      >     Moodboards bespreken     >     Verwachtingen en wensen uitspreken naar elkaar

Nadat het eerste contact gelegd is, plant Willeke een kennismakingsgesprek bij jullie thuis of op de trouwlocatie in (het liefst bij jullie thuis! Zo krijgt Willeke al een goed beeld van jullie smaakvoorkeur). Op deze manier leren jullie elkaar persoonlijk kennen, in zover dat mogelijk is in 1 uur… Willeke bereid vooraf al 3 moodboards voor op basis van jullie locatie, zo krijgen wij namelijk gelijk een goed beeld van wat bij jullie past. Verder wordt er in het kennismakingsgesprek besproken wat er van van ons wordt verlangt en wat niet.

Opdrachtbevestiging & Offerte

Opdrachtbevestiging en offerte ontvangen     >     Bespreken     >     Ondertekenen: Let’s get to work!
Na het gesprek gaat Willeke aan de slag met een definitief moodboard en een opdrachtbevestiging. Hierin komen alle besproken zaken uit het kennismakingsgesprek zwart op wit te staan staan. Op basis hiervan wordt ook een passende offerte opgesteld. Indien de opdrachtbevestiging en de offerte goed zijn ontvangen neem je zelf op een passend moment contact op, om alles door te nemen. Wanneer de offerte ondertekend is, gaat het styling traject van start! Let the fun begin.

Budget

Budget vastleggen en verdelen     >     Mogelijk nog specifieke items aanschaffen of maken
In de offerte wordt het budget voor de styling grotendeels vastgelegd. Mochten hier nog wijzigingen in ontstaan dan wordt dit uiterlijk 8 weken voor jullie bruiloft afgestemd met Willeke. Vaak worden er namelijk van tevoren al spullen besteld. 

Voorbereiding

Voorbereidingen treffen op locatie     >     Sharing some fun
Het liefst bereid Willeke samen met haar team zo veel mogelijk voor. In de meest ideale situatie kunnen zij al een dag van tevoren of zelfs 2 dagen van tevoren, een eerste slag maken op het gebied van styling. Echter is dit afhankelijk van de mogelijkheden op locatie. Als er de dag voor jullie trouwdag ook al op deze locatie wordt getrouwd is de kans natuurlijk klein dat dit mogelijk is. In dit geval wordt er met een groter styling team gewerkt, om alles in korte tijd af te krijgen! Tijdens de voorbereiding kan er uiteraard beeldmateriaal met jullie gedeeld worden. Voor en na foto’s zijn namelijk het allerleukste! Echter maken we ook wel eens bewust de afspraak met bruidsparen om dit niet te doen, zodat je volledig verrast wordt op de dag zelf! Maar deze keuze is aan jullie om te maken! 😉

The Day

Aan de slag!     >     Alles doorlopen     >     Eventueel verplaatsen     >     Enjoy!

Al snel nadert de dag van jullie bruiloft! *tromgeroffel* Vandaag leggen we de kers op de taart. De allerlaatste items worden gestyled en afgemaakt. Meestal komt Willeke met assistent, aangezien je veel dingen simpelweg beter met z’n tweeën kunt doen. Indien jullie meerdere locaties hebben, kan het zijn dat we nog eventjes blijven of terug komen, om styling items te verplaatsen van de ceremonie locatie naar jullie trouwlocatie! Zo kunnen bloemstukken meerdere malen ingezet worden, wel zo fijn! Als laatste loopt Willeke met de ceremoniemeester een rondje, zodat we alles nog eenmaal door kunnen nemen en er geen miscommunicatie kan ontstaan over iets wat uiteindelijk wel of niet neergezet is. Jullie bruiloft kan beginnen!

Willeke inzetten voor jullie bruiloft?
Neem contact op en maak samen met Willeke een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Fotografie Martine Hummel & Anouk Wubs

Tafel styling - Willeke at Work

Fotografie Anouk Wubs

Bloemen, licht, unieke items en grappige details. Maak je evenement compleet!

ADRES

Gorechtkade 146B, 9713CL Groningen, Nederland.
(we werken landelijk en het liefst zelfs internationaal!)